Νοεμβρίου 06, 2010

ΔΕΣΜΕΥΣΟΥ ΡΕ !....ΤΙ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ;


Επειδή η πολυπόθητη μέρα των εκλογών θα μας τιμήσει κάποια στιγμή με την αστεία παρουσία της , η μέρα που όλοι περιμένουμε ώστε να δείξουμε πόσο πολιτικά όντα είμαστε εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες μέρες που αποδεικνύουμε περίτρανα το πόσο πολιτικά ζώα είμαστε, αυτή , βρε !, που θα αλλάξει επιτέλους τα πολιτικά πράγματα της καθημερινότητάς μας ,αποφάσισα πως ήγικεν η ώρα να καταθέσω την βαρυσήμαντη άποψή μου σκεπτόμενη εντελώς εγωιστικά ώστε να μην κατηγορηθώ αργότερα ως μιμούμενη την τακτική της πάπιας…

Και για να μην παρερμηνευτούν αυτά που γράφω, όντας σε κατάσταση παροξυσμού, να δηλώσω εκ των προτέρων πως θεωρητικά , θεωρητικά υμίν λέγω αμήν, δεν είμαι εναντίον των εκλογών…εκεί που είμαι ενάντια είναι στην αναποτελεσματικότητα που τις χαρακτηρίζει αφού οι άμεσα εμπλεκόμενοι επιμένουν να εθελοτυφλούν θεωρώντας αυτές ως πανάκεια και μέγιστο δείγμα ενός άκρως και κατ όνομα δημοκρατικού πολιτεύματος ενώ επί της ουσίας δυναμιτίζουν ασύστολα και άνευ τσίπας τον θεσμό με τις καθημερινές τους φασιστικές πράξεις..

Δεν είναι που φοβάμαι τους πολιτικούς.. αυτούς τους ξέρω…. δεν είναι παρά μια ισχνή μειοψηφία μπροστά στην αγέλη των εκατομμυρίων που αναμένουν ακόμα τον Μεσσία – καθότι χριστιανικώς γαλουχημένοι και εντός της ευρύτερης φιλοσοφίας τους- τον οποίον αν ποτέ εμφανιστεί θα κατασπαράξουν λυσσαλέα γιατί θα έχει το “θράσος” να τους επιδείξει τον φαρισαϊσμό τους.

Αντιθέτως σουρεαλιστικά σκεπτόμενη και μοναχικά αυνανιζόμενη θα ήθελα να προχωρήσω σε μια καινοτομία και να ψηφίσω ..πολίτες…Γίνεται?

Πολίτες που θα βγουν ευθαρσώς και θα δεσμευτούν πως την επόμενη καθημερινή τους κίνηση θα την σκεφτούν πολύ σοβαρά πριν την κάνουν πράξη…σκεπτόμενοι όχι τον εαυτούλη τους και την μεσοπρόθεσμη καλοπέρασή τους αλλά τον διπλανό τους που ίσως και να θίγεται άμεσα…

Επιμένω ξεροκέφαλα, ανεύθυνα και αδικαιολόγητα σε μια αλλαγή εκ των έσω…γιατί αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο γύρω σου πρέπει πρώτα να τον αλλάξεις μέσα σου ..

Μπορείς?




Δεν υπάρχουν σχόλια: