Φεβρουαρίου 03, 2009

Ισόπαλη Ρυμούλκα


«Τρελός είναι ο άνθρωπος που έχει χάσει τα πάντα
εκτός από την λογική του» ( Γ.Κ Τσέστερτον)


Ήταν κάποτε ένας όμορφος νέος που αποφάσισε να γνωρίσει τον κόσμο. Μάζεψε λοιπόν τα πράγματά του και ξεκίνησε αλλά στον δρόμο του χάθηκε.

Κοίταξε δεξιά, κοίταξε αριστερά μα δεν υπήρχε κανένας εκεί κοντά για να τον ρωτήσει. Αποκαμωμένος στάθηκε να δει πως θα μπορούσε να βγει από αυτήν την κατάσταση. Οι προμήθειες του ήταν μεν αρκετές αλλά δεν φαντάστηκε πως θα του συνέβαινε να χαθεί.

Στη ρίζα ενός δένδρου τον πήρε ο ύπνος.

Όταν μετά από κάποια ώρα ξύπνησε είδε να του σκεπάζει το φως μια σκιά.

Γύρισε και αντίκρισε μια χαμογελαστή κοπέλα που για κάποιο λόγο αποφάσισε και αυτή να ξαποστάσει δίπλα του.

«Ποια είσαι» την ρωτά «και τι γυρεύεις εδώ στην ερημιά μόνη ?»

Η κοπέλα χαμογελώντας του είπε… «Μην φοβάσαι φίλε μου και δεν έχω χαθεί . Το όνομά μου είναι Λογική και είμαι το θύμα μίας μεγάλης παρεξήγησης…ενώ οι άνθρωποι συχνά με επικαλούνται στο τέλος με καταδιώκουν… λένε πως τους κάνω μεγάλο κακό, πως οι συμβουλές μου αποδεικνύονται στο τέλος λανθασμένες έτσι που άθελά μου καταντώ μισητή. Αλλά δεν φταίω εγώ… έχω και εγώ τους εχθρούς μου.. που ενώ μιλάω και συμβουλεύω, αυτοί κακόβουλα ξεπετιούνται και διαστρεβλώνουν τα όσα λέω… αλλά εσύ ποιος είσαι…?»

«Εγώ είμαι το Όμορφο Συναίσθημα και νομίζω πως έχω χαθεί…πίστευα πως κάποιος που έχει αγνά συναισθήματα βρίσκει εύκολα τον δρόμο του αλλά μάλλον έκανα λάθος.»

«Φίλε μου.. τον δρόμο του μπορεί να τον βρει αλλά όχι εύκολα… δύσκολο το μοναχικό σου ταξίδι όπως και το δικό μου… τι θα έλεγες λοιπόν αν ταξιδεύαμε παρέα? Εσύ θα μου δίνεις την κατεύθυνση και μαζί θα βρίσκουμε τον τρόπο…έχουμε τόσα να πούμε μεταξύ μας.. νομίζω πως δεν βρέθηκα άδικα σ αυτήν εδώ την ερημιά…»

Έτσι η Παρεξηγημένη Λογική μαζί με το Όμορφο Συναίσθημα χαρούμενοι και δυναμωμένοι ξεκίνησαν να γνωρίσουν τον κόσμο..Δεν υπάρχουν σχόλια: