Μαΐου 12, 2007

"Ε"


εγκέφαλος, ο : μυελώδης μάζα που κατοικοεδρεύει εντός σκληρού κρανίου...αυτοί που το λειτουργούν συχνά διακατέχονται από μιά έντονη τάση να το χτυπήσουν στον πλησιέστερο τοίχο...οι υπόλοιποι απλά δεν το αντιλαμβάνονται...

επικοινωνία, η :
σύντομος προσωπικός μονόλογος που διακόπτεται από προσωπικό μονόλογο έτερου προσώπου κ.ο.κ. . Το σημαντικό είναι οι μονόλογοι να παραμένουν σύντομοι ώστε να τηρούνται οι χρόνοι και να μην διαταράσσεται η ισορροπία ανάμεσα στους έχοντες την ανάγκη να ακούν την ηχώ της φωνής τους….

ελευθερία, η : συνταγματικό δικαίωμα κατοχυρωμένο βάσει κοινωνικού συμβολαίου. Κακώς πιστεύεται πως είναι δύσκολο να την αποκτήσεις αφού θεωρητικά σου δίνεται, το δύσκολο στις μέρες μας είναι να την διατηρήσεις….

επιούσιος, ο : καθημερινό απεριτίφ πριν το κυρίως μενού …όλοι ισχυρίζονται πως γι αυτόν αγωνίζονται αλλά κανείς δεν ομολογεί πως την όρεξή του μονοπωλεί το κυρίως πιάτο….

ελπίδα, η : η τρίτη και μικρότερη κόρη Σοφής μητέρας..
Ως στερνοπαίδι αρνείται να εγκαταλείψει την μητρική αγκάλη και σαν πεισματάρικο κακομαθημένο επιμένει να τυραννά όποιον καλόπιστα την φιλοξενεί.. Ξεφορτωθείτε την γρήγορα….

εκπαίδευση, η : αναμορφωτήριο σύστημα με πολλαπλά οφέλη.
Λειτουργεί προς μείωση της ανεργίας μεγάλου τμήματος πληθυσμού εμβαπτίζοντάς το με την ιδιότητα του μέντορα πλείστων όσων θεμάτων τα οποία ερευνώνται ακόμα … Παρέχεται υπό τύπου δωρεάς και με το πρόσχημα ακαθόριστου λειτουργήματος όπου η μόνη του λειτουργία έγκειται στην καταστολή περαιτέρω εμβάθυνσης και των κατά συνέπεια ανεγειρόμενων ενστάσεων, προάγει την ομαλή επικοινωνία μεταξύ των άρτι αναμορφωμένων και αποτρέπει πιθανές αντιπαραθέσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν το συμπαγές της κοινωνίας…

εργασία, η :
κοσμητικό επίθετο της λέξης «δουλειά»…Ο δούλος δουλεύει άνευ πληρωμής, ο απελεύθερος εργάζεται έναντι υποτυπώδους τιμήματος…Ο μεν ελπίζει στην απελευθέρωσή του, ο δε σε μιά καλή σύνταξη..και οι δύο θα πάρουν τα α@@#$%α μου. Ο δούλος δεν έχει αυταπάτες εξ ου και διαθέτει ανύπαρκτο τραπεζικό λογαριασμό ενώ ο εργαζόμενος δεν ξέρει που να τις αποταμιεύσει….

ευτυχία,η : ο απόλυτος σκοπός του ανθρώπου ….σύμφωνα με τον Αριστοτέλη ό,τι μας φέρνει ευτυχία είναι καλό…το ερώτημα που γεννάται αυτόματα είναι τι είναι καλό….αναζητείται από κακώς πληροφορημένους ευτυχοθήρες που στο φανταστικό τους Ελ Ντοράντο η ευτυχία προσδιορίζεται από μακροχρόνια απραξία και υψηλές καταθέσεις που φυλάσσονται σε αξιόπιστα ατομικωφελή τραπεζικά ιδρύματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: