Μαΐου 20, 2007

Νέο Ανανεωμένο Λεξικό Ιδεών της Μαρτίνας -
(ανορθόγραφο - ανερμήνευτο - κατάλληλο για παιδευτική χρήση)


Πρόλογος


Το μεγαλύτερο ταλέντο που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος είναι η διαχείριση της καθημερινότητάς του.
Είμαστε κάτοχοι μιας ατελείωτης παλέτας ιδεών που μας κληροδοτήθηκε και που έγκειται στην προσωπική φαντασία του καθένα από εμάς να την αξιοποιήσει ..
Υπάρχουν έννοιες που χωρίς δεύτερη σκέψη αναπαράγουμε στην έσχατη μορφή τους διασύροντας και διασυρόμενοι σε μια μάταιη ανακύκληση.

Αν κοιτάξουμε καθαρά- εφόσον το αντέχουμε- έννοιες όπως οικογένεια ,έρωτας, εργασία δεν είναι αυτοσκοπός… αποτελούν μέσα και ως τέτοια θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε.
Ξαναγράφω λοιπόν το λεξικό της καθημερινότητας μου πετώντας φθαρμένα λήμματα και παρωχημένες ετυμολογίες, δημιουργώ την δική μου οπτική γιατί ναι, έχω δικαίωμα να το κάνω.

Διατηρώ το δικαίωμα της δημιουργίας του δικού μου σύμπαντος….ελεύθερου από στείρες επαναλήψεις….απεγκλωβίζω την καθημερινότητά μου από τον καταδικαστικό της χαρακτήρα.

Το παρόν πόνημα - έργο ζωής ημιτελούς και γελοίας - στερείται υψηλού στόχου τουναντίον βρίθει εγωιστικής διάθεσης εκ μέρους της υποφαινόμενης να αποδείξει ότι πάντα οι λέξεις θα ορίζουν την σκέψη μας και το συναίσθημά μας....καθότι ανίκανοι για το αντίθετο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: