Οκτωβρίου 25, 2006

Ηοmo ….complexicus

Το δίποδο «άνθρωπος» που ο κύριος λόγος που αποφάσισε να μπει στον κόπο να σηκώσει ανάστημα ήταν το αποτέλεσμα της αρρωστημένης εκκεντρικότητάς του να ξεχωρίσει από τα ομοειδή τετράποδα του Ζωικού βασιλείου του οποίου και αποτελεί επίτιμο μέλος, δεν κατάφερε τελικά τίποτα περισσότερο από το να καεί από τον ίδιο του τον πόθο.
Έκτοτε στον υπερβάλλοντα ζήλο του να διαφέρει κατέληξε στην μαζική κλωνοποίησή του πολύ πριν αυτή επινοηθεί ως πιθανό ενδεχόμενο στα μυαλά άυπνων οραματιστών και λοιπών ανυπάκουων ερευνητών..

Ό,τι φοβόμαστε μας επιστρέφει…

Στρατιές ανεπάγγελτων επιμελούνται την πλήρη άνθιση και καρποφορία ανάλογων ανθρώπινων επιθυμιών και συναφών παραδοξοτήτων περιφερόμενοι ως απόλυτοι γνώστες ..κατώτερης αισθητικής μετά βίας αποφοιτήσαντες από συνοικιακά ΙΕΚ με διφορούμενους ακατάληπτους τίτλους, λαμπροί κάτοχοι masters και pΗd πρωινών εκπομπών ρύπων και λοιπών δύσοσμων αναθυμιάσεων.

Τα περιοδικά μαζικής υστερίας θα προβάλλουν με την σειρά τους τα νέα πρότυπα…προς αποφυγήν ενώ επιδέξιοι πλαστικοί θα κρύψουν τεχνηέντως κάθε ρυτίδα αποτέλεσμα περιττής σκέψης παρομοίως συνεπικουρούμενοι από απαθανατιστές της κακιάς μας ώρας που με την σειρά τους θα αναγάγουν το απλανές μυωπικό βλέμμα λιτοδίαιτου μοντέλου στο απόλυτο φετίχ…

Οι ταχυδακτυλουργοί της καθημερινής μας ψύχωσης έχουν τον τρόπο να βγάζουν μέσα από το άδειο τους καπέλο πανομοιότυπα ..κουνελάκια προκαλώντας το θαυμαστό χειροκρότημα ενός ευκολόπιστου κοινού.
Στο τέλος κάθε παράστασης εξαργυρώνουν την ύψιστη τέχνη και ευφάνταστη τεχνική τους σε υπερπολυτελές φουαγιέ που λειτουργεί προς κατανάλωση σκευασμάτων και προμήθεια εγχειριδίων τσέπης για την μύηση και αναπαραγωγή παρόμοιων κακέκτυπων αδειάζοντας τις ήδη κενές τσέπες επίδοξων αυτοσχέδιων ταχυδακτυλουργών προσωπικής ματαιοδοξίας και ηθελημένης αυταπάτης.

Στους fast-food ρυθμούς που αδιαπραγμάτευτα αναπαράγουμε και αναπαραγόμαστε εντός θερμοκηπίου, η αφιέρωση χρόνου καλλιέργειας και ανάπτυξης της εσωτερικής μας αξίας αποτελεί άχρηστη ενασχόληση- άλλωστε πώς να επιδείξεις το ανύπαρκτο?
Η γρήγορη και άμεση εντύπωση έρχεται εκ των έξω και εκεί εγκαθίσταται…τα πολλαπλά στρώματα λογής φτιασιδιών και ποικίλων διακοσμητικών στοιχείων λειτουργούν ως σιδηρά πανοπλία που επιτείνει το αδιαπέραστο και προφυλάσσει από βλέμματα πλήθους αδιάκριτων .
Ως επί το πλείστον η βιομηχανία απόκρυψης εξωτερικών ιδιαιτεροτήτων με κύριο σύμμαχό της το ψυχαναλυτικά μελετημένο μάρκετινγκ- στηριζόμενο στο γερά θεμελιωμένο εσωτερικό μας κενό που η μοίρα του το έχει να παραμείνει τέτοιο- ευδοκιμεί σε χώρους κλινικά καθαρούς και επιδέξια φωτισμένους …
Η εσωτερική καλλιέργεια απαιτεί δυνατές ανάσες για γερές καταδύσεις σε δαιδαλώδεις λαβύρινθους , αργές ψηλαφίσεις σε έναν κόσμο αχαρτογράφητο του οποίου θα κληθούμε να γίνουμε ερασιτέχνες γεωμέτρες…. Ποιος δύναται να εγκαταλείψει το κοσμικό trendy περιβάλλον του και να λερώσει τα χέρια του αναμετρούμενος εσαεί με τα τέρατα που κρύβονται βαθιά μέσα του?

Το ανελέητο κυνηγητό της απόλυτης εξωτερικής παρουσίας που λάμπει δια της απόλυτης εσωτερικής απουσίας δεν έχει τέλος αλλά ούτε και κρυμμένο θησαυρό…αφού αυτός θα αποδειχτεί ως το τέλειο εμπορικό κόλπο.
Ο μαγικός καθρέφτης θα μαρτυρήσει το μάταιο των επενδύσεων μας-μεταφρασμένων σε χρόνο και χρήμα που αφειδώς αναλώσαμε - σε αξίες που ήταν φανερά δρομολογημένες εξ’ αρχής στον φυσικό μαρασμό.

Σαν ένας άλλος τραγικός Ντόριαν Γκρέι θα βρεθούμε ένα πρωινό απογυμνώνοντας την πλήρη εσωτερική μας αποσύνθεση ,βορά των εσωτερικών μας δαιμόνων που επίμονα συντηρήσαμε, θρέψαμε και θεριέψαμε , σωριασμένοι δίπλα σε σωρεία κρυστάλλινων φιαλιδίων και λογής πολύχρωμων ψιμυθίων πρηνείς στο παχύ χαλί της κενότητά μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: