Απριλίου 30, 2009

ΜΑΡΚ-eting


Ο Μάρκος βασικά ήταν τεμπέλης, αλλά αρνιόταν να το παραδεχτεί αφού αυτό θα αποτελούσε ισχυρό ρήγμα στην καλοδουλεμένη ψευδεπίγραφη ακεραιότητά του.
Ήταν όμως αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να δουλέψει ή τουλάχιστον να προσποιηθεί πως το κάνει, αφού η Μοίρα δεν τον είχε ευνοήσει με μηνιαία εισοδήματα. Πίστευε πως αν δεν μπορείς να αποφύγεις κάτι εντελώς, τουλάχιστον προσπάθησε να το προσπεράσεις ξώφαλτσα.. Αυτό και έκανε.

Η εικόνα του ήταν ό,τι πολυτιμότερο είχε, για αυτό και έπρεπε να την προσέχει, να την συντηρεί, να την καλλωπίζει, να την ανανεώνει που και που και κυρίως, να την διαπραγματεύεται.. Η εικόνα πουλάει.. και αυτός ήταν αποφασισμένος να την πουλήσει πολύ ακριβά .. δεν ήταν δα και κανένας ηλίθιος .
Στις σχολές Οικονομικών ξοδεύεις του κόσμου το χρήμα για να διδαχθείς ένα σωρό περιττά πράγματα, την στιγμή που η ίδια η ζωή σου τα προσφέρει αφιλοκερδώς .

Ο Μάρκος ήταν αποφασισμένος να ζήσει με τους όρους της ελεύθερης οικονομίας τροποποιημένους στα μέτρα του - laissez-moi faire, laissez-moi passer - να διαφημίσει τόσο επιδέξια το προϊόν που εμπορευόταν όσο άχρηστο και αν ήταν, και να περιμένει τους επενδυτές να ακουμπήσουν πάνω του την πολύτιμη εμπιστοσύνη τους .. στην κατάλληλη στιγμή θα ρευστοποιούσε αποκομίζοντας τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη μεταφρασμένα σε παχυλούς μηνιαίους μισθούς και κοινωνικώς αποδεκτά αξιώματα..

Ο πρώτος σημαντικός κανόνας είναι η πίστη του κατασκευαστή στο προϊόν που παράγει , ο αμέσως επόμενος είναι η αναγκαιότητα του προϊόντος..
Κανείς δεν αγοράζει κάτι αν πιστεύει πως δεν το χρειάζεται..

Έτσι πήρε την πρώτη του προαγωγή μαζί με όλες τις αυξήσεις και τα απαραίτητα bonus … με τα λόγια και την σωστή χρήση εργατικών, φιλότιμων και κυρίως σιωπηλών υπαλληλίσκων. Είναι πολύ πιο απλό και ξεκούραστο να θέτεις στόχους στους άλλους από το να τους πραγματοποιείς ο ίδιος..

Σήμερα όμως βαρέθηκε να είναι το εμπόρευμα.. αυτό που πραγματικά θέλει είναι να γίνει ο αγοραστής .. Αύριο παντρεύεται την κόρη του υπερήλικα αφεντικού και ένας θαυμαστός καινούργιος κόσμος απλώνεται μπροστά του, έτοιμος να κατακτηθεί από την επιδέξια φλυαρία του και την θερμή του χειραψία μέσα από τα μεγαλεπήβολα σχέδια ομοειδών ευνοούμενων συμβούλων..

Ο κόσμος είναι γεμάτος από μικρούς Μάρκους που θα καταφέρουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να φτιάξουν την μικρή ή μεγάλη τους αυτοκρατορία… το θέμα είναι αυτός ο κόσμος να παραμείνει γόνιμος έτσι που να εκτρέφει τους κάθε λογής Μάρκους που σταθερά θα πατάνε πάνω σε - καλά ρυθμισμένους - εργατικούς, φιλότιμους , και κυρίως, σιωπηλούς υπαλληλίσκους…





Δεν υπάρχουν σχόλια: