Απριλίου 01, 2009

Πες και εσύ ένα ψέμα .. Μπορείς !


Σήμερα θα πρέπει να εφεύρεις ένα ψέμα.. ένα ψέμα πειστικό. Πόσο δύσκολη φαντάζει αυτή η εφεύρεση σε αντίθεση με τις υπόλοιπες μέρες που αυτό βγαίνει αυθόρμητα και «ειλικρινά». Πόσο δένει με τον πραγματικό σου εαυτό ενώ σήμερα που θέλεις τόσο πολύ να επινοήσεις ένα, πραγματικά δυσκολεύεσαι ..

Έλα να σε βοηθήσω λίγο… σήμερα αντί για ψέμα πες μια αλήθεια .. που έτσι κι αλλιώς ψέμα θα είναι αφού δεν πρόκειται να την τηρήσεις..

Χαμογέλασε λοιπόν, στον συνεπιβάτη σου εκεί στην στριμωγμένη γωνία του λεωφορείου που υπό κανονικές συνθήκες πολύ θα ήθελες φραστικά να στολίσεις αφού τόση ώρα αδιάντροπα σε πιέζει υπό την πίεση των υπολοίπων στριμωγμένων..

Ευχαρίστησε τον συνάδελφό που αφιέρωσε χρόνο από την δουλειά του να σε βοηθήσει ώστε να λύσεις το πρόβλημα .. Τον υπονομεύεις την επομένη που θα επανέλθει η συνηθισμένη ροή της γνωστής ρουτίνας …Αύριο, μπορείς άνετα να του φορτώσεις όλα τα λάθη της δικής σου απροσεξίας.

Παραχώρησε την σειρά σου στον κύριο που βιάζεται – κι ας λες πως υποκρίνεται – χωρίς να του σέρνεις τα εξ αμάξης γιατί πολύ έξυπνος το παίζει και εσύ δεν είσαι κανένας ηλίθιος που περιμένεις υπομονετικά τόση ώρα..

Καταδέξου την «αγράμματη» κυρία με το ντεμοντέ συνολάκι που δειλά σε ρωτά για μια πληροφορία και πως θα συμπληρώσει το έντυπο. Αύριο πάλι, μπορείς άνετα να κατεβάσεις τα μούτρα σου και επιτιμητικά να απευθυνθείς στον κάθε «καημένο» που σε απασχολεί εν ώρα ..εργασίας στο κάθε λογής γκισέ εξυπηρέτησης όπου και εργάζεσαι..

Πρόσφερε ένα τσιγάρο στον συλληφθέντα αλλοδαπό παρία που η μοίρα τον έφερε να πουλά ιμιτασιόν αξεσουάρ πολυτελείας εκεί στην γωνία του δρόμου .. αύριο μπορείς άνετα να τον πλακώσεις στις φάπες …

Κάνε ένα διάλειμμα από τον φόρτο εργασίας μπροστά στην πλάσμα συσκευή σου και πήγαινε με το παιδί σου στο πάρκο να παίξεις, να γελάσεις, να παρατηρήσεις και μην ανησυχείς για τα κάθε λογής χαμένα επεισόδια της σαπουνόπερας… άλλαξε κανάλι και δες μια μέρα ένα επεισόδιο από τη «Ζωή με το παιδί σου» ..

Συναισθάνσου τον σύντροφό και άσε τα πιάτα άπλυτα και μην σκοτώνεις υστερικά τις κατσαρίδες.. γίνε η βρωμιάρα της μιας μέρας.. αύριο πάλι, πέφτεις με τα μούτρα στην λάτρα και γίνεσαι η καλή νοικοκυρά , η δούλα και η κυρά…

Αφιέρωσε λίγο χρόνο ν’ ακούσεις πραγματικά τον φίλο που σου μιλά για το πρόβλημά που τον ταλαιπωρεί και μην βρίσκεις αστείες δικαιολογίες για πνιγμένο πρόγραμμα και βιαστικά ραντεβού μονοπωλώντας και πάλι την λίγη διαθέσιμη ώρα ώστε να του κλείσεις στη συνέχεια το τηλέφωνο αφήνοντάς τον κυριολεκτικά άφωνο …

Χάιδεψε τον αδέσποτο μπάσταρδο σκύλο της γειτονιάς σου που φανερά σιχαίνεσαι ενώ στο βάθος της αόρατης ψυχής σου μισείς για την ελευθερία που εσύ δεν έχεις και δώσε του λίγα από τα αποφάγια που βουβά σου ζητιανεύει .. αύριο μπορείς να το κλωτσήσεις και δικαιολογημένα να του ρίξεις τη ωραία του φόλα …

Μην κορνάρεις θυμωμένα στον δυστυχή οδηγό που προηγείται επειδή καθυστέρησε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου να ξεκινήσει ώστε να μην αργήσεις στο βαρυσήμαντο ραντεβού σου στο κομμωτήριο.. ναι, γνωρίζω πως η μιζανπλί είναι χρονοβόρα υπόθεση αλλά δώσε έστω για μια φορά προτεραιότητα στον πεζό που επιπόλαια διασχίζει φορτωμένος το δρόμο ..

Ελευθέρωσε το θύμα του φόβου και της συναισθηματικής σου ανεπάρκειας που κρατάς έγκλειστο μέσα σου και μίλα ανερυθρίαστα για όλα αυτά που νιώθεις…αύριο πάλι, το στέλνεις στην ισόβια σκοτεινή σου απομόνωση..

Γίνε για μια μέρα το ψέμα που θα ήθελες να είσαι αλλά δεν βρίσκεις το χρόνο .. Αύριο πάλι, γίνεσαι η αλήθεια της μιζέριας σου…
Προσπάθησε αυτή τη μόνη μέρα να μπεις στο φανταστικό σενάριο μιάς ουτοπικής κοινωνίας … ίσως και να τα καταφέρεις..!








2 σχόλια:

neofitos είπε...

Εμένα η μαμά μου λέει ότι τα ψέμματα είναι πολύ κακά και αν τα πούμε θα πάμε στην κόλαση.
Long time...

Martina είπε...

Η μητέρα σας ψεύδεται..