Μαρτίου 12, 2009

Αβρόχοις Ποσί


Ένα Λιποβαρές Aίσθημα που έπασχε από anorexia nervosa αισθάνθηκε ξαφνικά μια ακατανίκητη επιθυμία να μασουλήσει κάτι.

Καθότι από τύχη βρισκόταν σε πολύ trendy συνοικία μπήκε στο πρώτο gourmé εστιατόριο που συνάντησε και στρογγυλοκάθισε σε τραπέζι πλησίον παραθύρου με θέα.

Ο Maître d'hôtel παρόλες τις αντιφατικές εντυπώσεις που του δημιουργήθηκαν τσακίστηκε – ως είθισται – να εξυπηρετήσει το υποψήφιο πελάτειον δίνοντας αναλυτικές περιγραφές του προσεγμένου menu από ικανότατο chef εκπαιδευμένου στις καλύτερες σχολές της Γενεύης και του κάτω Κολωνακίου ..

Ενθουσιασμένο το Λιποβαρές Αίσθημα από την ποικιλία του απαγγελθέντος καταλόγου παρήγγειλε εντράδες με φλερτ sentimental , κύρια πιάτα παραγεμισμένων vol-au-vent αισθημάτων και mousse επιδόρπια γλυκών περιπτύξεων περιχυμένα με καυτά σορόπια τα οποία καθώς είχε καιρό να γευθεί καταβρόχθισε με περισσή βουλιμία.

Ένας σερβιτόρος περνώντας άφησε με ευγενικό χαμόγελο το πιατάκι με το λογαριασμό διακριτικά διπλωμένο αποσπώντας για λίγο την προσοχή του Λιποβαρούς Αισθήματος το οποίο στην θέα της λυπητερής ένιωσε ένα μπούκωμα και μια αιφνίδια δυσάρεστη τάση από αυτές που σε κάνουν να τρέχεις βιαστικά στα «ιδιαίτερα» όπου και ξέρασε σε βαθμό ανακούφισης όλα τα καλομαγειρεμένα πιάτα.

Η διεύθυνση φανερά προσβεβλημένη και βαθύτατα ντροπιασμένη με την αντίδραση του πελατείου του στα πολυπαινεμένα του εδέσματα αρνήθηκε αυτοβούλως την πληρωμή χρεώνοντας νοερά το ποσό στην λίστα των διαφυγόντων κερδών εγκαταλείποντας το Λιποβαρές Αίσθημα στην ασαφή του αμηχανία ….




Δεν υπάρχουν σχόλια: